Joan, laat mij je helpen…

Joan, laat mij je helpen…

Op de vlucht voor de drukte van Amsterdam zijn mijn partner en ik in de zomer van 2018 in Tiel neergestreken. Ik ben werkzaam in het professionele circuit van het theater als pruikenmaker en grimeur. Op zoek naar theatrale aansluiting in mijn nieuwe Betuwse woonomgeving hoorde ik van ‘Uit de Schaduw van Appeltern’. Snel was contact gemaakt over het verzorgen van het haarwerk en de grime maar.. men zocht nog zangers en acteurs. En omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan bleek die gedachte prikkelend genoeg voor een auditie. Zingen kon ik al een beetje, dat had ik vanuit badkamer-en-auto al eens naar de studio verhuisd en zélfs ooit voor publiek gedaan, maar toneelspelen heb ik alleen maar jarenlang vanuit de coulissen de grote acteurs zien doen. Tot mijn verbazing mocht ik na de auditie niet alleen meedoen maar ook nog de rol van François Adriaan van der Kemp gaan vertolken.

Van der Kemp is een radicale katalysator van de ideeën van Joan van der Capellen en van de patriottenbeweging met een christelijke inslag. Hij wordt gezien als de auteur van het door van der Capellen geconcipieerde pamflet ‘Aan het volk van Nederland’. Hee, de lat ligt ineens hoger dan ik had kunnen denken! Niet alleen achter de schermen maar nu ook zingen en spelen óp het toneel.

Onze 2 katten Corrie en Charlie zien dit nieuwe spannende avontuur van Pilo Pilkes met zijn 57 levensjaren met lede ogen aan en de voorstellingen in september komen met angstaanjagende reuzenstappen dichterbij. Het wordt fantastisch..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *