Voorstellingen

De grimas achter de kamerjas

Voorstelling  2021

Het is 1930, Anna uit Afferden verlaat het land van Maas en Waal om te werken als coupeuse in een theater in Den Haag.

Weet zij zich staande te houden tussen artiesten als Fien de la Mar en Lou Bandy?

Getekend door de tijdsgeest en door de allesomvattende crisis leven grote delen van de bevolking in misère. Het publiek stroomt de talloze theaters, cafés en zaaltjes binnen met een immense honger naar bevrijdende humor, vrolijkheid en levensvreugd om de dagelijkse ellende even te vergeten. Lou en Fien kunnen dit als geen ander brengen. Beide voelen zich het meest thuis op het podium en hunkeren naar applaus en bevestiging. Maar waarom?  Wat is het verhaal van de mens achter de artiest en welke rol van betekenis heeft Anna uit Maas & Waal hierin? Wat levert het naleven van je dromen eigenlijk op? En zijn grote successen een blauwdruk voor het moeiteloos omgaan met roem?

De grimas achter de kamerjas is een intrigerend verhaal over het naleven van je eigen dromen in de tijdsgeest van het bewogen leven van Lou en Fien, waarbij de theatervorm de ‘Revue” weer even tot leven wordt geroepen. 

 

 

Voorstelling  2019

Uit de schaduw van Appeltern

Deze muzikale theaterproductie gaat over het roerige leven van de patriot geboren in Tiel en inwoner van Appeltern, Baron Joan Derk van der Capellen tot den Pol. Geniet van een spectaculaire theaterproductie met prachtige kostuums, paarden, muziek, drama en vrolijkheid, vriendschap en verraad.. Het geheime pamflet van de baron, de basis van onze Grondwet, werd in één nacht door ruiters over het land verspreid; de paarden draven in de voorstelling aan u voorbij!
 
Regie: Sharon Semeijn.  Muzikale leiding: Stanley Stokkermans
 
 
Bron; De Zakengids Tiel
Bron: De Zakengids Tiel