Als student rechten zeg ik u; we zijn als een poedel ….

Als student rechten zeg ik u; we zijn als een poedel ….

Tenminste, dat vindt Meinard Tydeman; een voorstander van vrijheid en een vriend van Joan Derk van der Capellen tot den Pol.

Een geboren en getogen Zwollenaar die niet vies is van een beetje protest … en een goed glas bier … of twee, maar bovenal natuurlijk klaar is om op de bres te springen voor de Nederlandse democratie. Samen met andere gelijkgestemden zal hij onder het waakzame oog van Francois van der Kemp alles op alles zetten om de dromen van Joan waar te maken, de snode Willem V dwarsbomen en bijkans een studentikoos level lijden in het stamcafé bij Joke. Echter, nu loop ik op de zaken vooruit.

Mijn naam is Gerard Backer en het is aan mij om de rol van Meinard te vertolken.In het dagelijks leven ben ik activiteiten begeleider en in mijn vrije tijd is toneel & theater een van mijn vele hobby’s. Ik speel al ruim 15 jaar toneel bij de Appelternse toneel vereniging “Kom Maar Op”.

Eind vorig jaar werd mij gevraagd om auditie te doen voor deze muziektheaterproductie. Best spannend het was immers al weer enige jaren geleden dat ik voor het laatst aan een soortgelijke productie heb meegedaan.

Een van mijn interesses is geschiedenis, het feit dat deze musical gaat over een belangrijke fase in de Nederlandse en plaatselijke geschiedenis vind ik prachtig.

En wat Meinard nu bedoelde met die poedel? Dat kunt u zien in “Uit de Schaduw van Appeltern”! Ik hoop u te zien in september.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *