Lou Bandy en Fien de la Mar

Lou Bandy en Fien de la Mar

Graag nemen wij jullie mee op weg naar een nieuw theateravontuur, maar toch stonden ook bij ons de werkzaamheden even op ‘hold’.

Het lijkt nog zo ver weg; een voorstelling in september 2021. Maar is het haalbaar om dan een voorstelling te spelen nu deze tijd wordt gekenmerkt door het corona virus?  Helaas kunnen wij deze vraag nog niet beantwoorden. Toch hebben wij als werkgroep besloten om vooralsnog niet van onze planning af te wijken en af te wachten wat de komende maanden ons aan antwoorden gaan geven.

Daarom… nu dan eindelijk het verhaal achter onze nieuwe voorstelling: De grimas achter de kamerjas.

In deze voorstelling brengen wij een ode aan 2 bijzondere, markante en zeer getalenteerde allround entertainers van de vorige eeuw: Lou Bandy en Fien de la Mar.

Beiden hebben zij aan de wieg gestaan van een belangrijke ontwikkeling in de amusementswereld, ieder op hun eigen manier en met hun eigen valkuilen. Beide fenomenen hebben een succesvolle carrière in het cabaret en toneel opgebouwd, getekend door de tijdsgeest van twee oorlogen: de jaren 30. Door de allesomvattende crisis leefden grote delen van de bevolking in diepe misère. Begrijpelijk was dus dat de mensen naast hun dagelijkse zware zorgen behoefte hadden aan ontspanning, aan een paar uur even uit de zorgen zijn. Artiesten zoals Lou Bandy en Fien de la Mar trokken in deze tijd volle zalen. Het publiek stroomde de talloze theaters, cafés en zaaltjes binnen met een immense honger naar bevrijdende humor, vrolijkheid en levensvreugd. Lou en Fien konden dit als geen ander brengen, op het toneel. Beiden voelden zij zich het meest thuis op het podium en hunkerden naar applaus en naar bevestiging. Maar waarom? Wat is het verhaal van de mens achter de artiest. Waren zij ook gelukkig buiten de schijnwerpers? Of hadden zij een vat vol talent, maar een gat op het gebied van levenskunst?

De voorstelling wordt geen chronologisch historisch stuk maar een intrigerend verhaal over het bewogen leven van Lou en Fien buiten de schijnwerpers. Wij hebben getracht, in al onze artistieke vrijheid, om beide artiesten (waarbij de schittering van kostuums en dekors een oplijsting vormde voor hun optredens) weer te geven in de coulissen van hun leven.

Het basisscript is af, de komende maanden gaan wij de puntjes op de i zetten wat betreft script, wordt hopelijk de speellocatie definitief en worden nieuwe acties bedacht (eerste ludieke actie is inmiddels in de edit).

Kortom, we blijven positief en kijken graag vooruit. Doen jullie met ons mee?

Warme groet, Wim, Monique, Tini, Anke, Gerrit en Carel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *