Wat mag het zijn heren? Nog een biertje?

Wat mag het zijn heren? Nog een biertje?

Hallo, mijn naam is Wil van Kempen en ik woon in Boven Leeuwen. Nu mijn werkzaamheden als pedicure ten einde gaan lopen krijg ik wat meer tijd voor mijn hobby’s.

Als accordeonist ben ik lid van zangkoor Hullies in Appeltern en het is dan ook daar, waar ik hoorde van de op handen zijnde musical ‘’Uit de schaduw van Appeltern’’. Het leek me een leuke, nieuwe uitdaging en dus besloot ik om auditie te doen.

Ik was zeer verrast toen ik afgelopen december hoorde dat ik een rol had. En nog wel de rol van Joke, de waardin van de kroeg.

Het stuk speelt zich af in de 18e eeuw, een tijd waar het niet zo vanzelfsprekend was dat een vrouw alleen een kroeg runde. Ik vind het dan ook een mooie knipoog van de schrijvers naar het thema emancipatie. De strijd die Joan van der Capellen heeft gevoerd voor vrijheid en democratie voor ALLE burgers, dus ook die van vrouwen!

Ik zie Joke als een zelfverzekerde vrouw, een dolle mina van tegenwoordig. Baas in haar eigen kroeg met een gezonde dosis humor en niet vies van de laatste roddels. Maar, met het hart op de juiste plaats en een luisterend oor voor iedereen. Ze houdt zeker van een pintje op zijn tijd en proost dan ook graag met haar klanten.

Ook nieuwsgierig geworden? Dan heet ik u van harte welkom in mijn kroeg, vanaf 6 september 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.